Εξειδικευμένες Μέθοδοι

Ενδεικτικά παραθέτουμε λίγες από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε.

 

  • Ανατάξεις χειροπρακτικής

Διορθωτικοί χειρισμοί των αρθρώσεων, που παράγουν έναν ανώδυνο αρθρικό ηχο και αφορούν όλες τις αρθρώσεις του σώματος, ιδιαίτερα όμως τις σπονδυλικές. Αυτοί οι χειρισμοί επαναφέρουν την σωστή λειτουργία και κίνηση των αρθρώσεων και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία τουν νευρικού συστήματος.

  • Ανατάξεις χειροπρακτικής - Μεθοδος "Thompson Drop"

Παραλλαγή των κλασικών χειροπρακτικών ανατάξεων, που εκτελούνται με μηχανισμούς υποβοήθησης ειδικού κρεβατιού. Χρησιμοποιούνται μόνο στη σπονδυλική στήλη και σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής εκδηλώνει υπερευαισθησία στις κλασικές ανατάξεις χειροπρακτικής.

  • Τεχνική Κάμψης - έλξης οσφυϊκής μοίρας (flexion-distraction technique)

Μέθοδος αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης. Επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικού κρεβατιού που διαθέτει μηχανισμό που κάμπτει και έλκει την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης του ασθενούς. Ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος μετρίασης ισχιαλγιών που οφείλονται σε χρόνιες δισκοπάθειες/δισκοκήλες ή εκφύλιση των σπονδύλων.

  • Μαλάξεις/διατάσεις

Ειδικές μαλάξεις Μυοπεριτονιακής Απελευθέρωσης (Myofascial Release Technique, Active Release Technique), σε συνδυασμό με διατάσεις ιδιοδέκτριας νευρομυικής διευκόλυνσης (Proprioceptive Neuromuscular Facilitation) και τύπου AI (Active Isolated).

  • Τεχνική "Graston"

Τεχνική έντονης μάλαξης/τριβής των μυικών μεμβρανών αλλά και των τενόντων. Αποτελεσματική κατά των τενοντοπαθειών (τενοντίτιδα υπερακανθίου, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πελματιαία απονευροσίτιδα κ.τ.λ.). Μέθοδος που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε αθλητές.
Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα για την τεχνική Graston

  • Εφαρμογή Kinesiotape

Πρόκειται για μια βαμβακερή, ελαστική, αυτοκόλλητη ταινία περίδεσης που ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο και βοηθάει την μικροκυκλοφορία κάτω απο το δέρμα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης. Η ταινία kinesiotape είναι υψηλής ποιότητας και μπορεί να παραμείνει κολλημένη για αρκετές ημέρες. Μέθοδος επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ αθλητών.
Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα kinesiotape

  • Πελματογράφος - Ορθωτικά πέλματα "Foot Levelers"

Ο πελματογράφος της "Foot Levelers" καταγράφει, μέσα απο μια σύντομη διαδικασία, την κατανομή του βάρους στα πέλματα του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατός ο εντοπισμός ενός προβλήματος στα πέλματα, στα γόνατα ή και στα ισχία, που όμως πιθανότατα επηρρεάζει ολη την σπονδυλική στήλη. Δεν είναι σπάνιο μια περίπτωση οσφυαλγίας να οφείλεται σε παθήσεις των κάτω άκρων (ανισοσκελία, πλατυποδία κτλ.). Βάσει του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ορθωτικά πέλματα στην κυριολεξία "κομμένα και ραμμένα" στις ανάγκες του ασθενούς, που διορθώνουν λανθασμένους υπτιασμούς, πρηνισμούς, ανισοσκελία κτλ. και επιτρέπουν τη σωστή κατανομή του βάρους στα κάτω άκρα, στη λεκάνη, αλλά και στη σπονδυλική στήλη. Τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται κατά παραγγελία στις Η.Π.Α. και αποστέλονται στον ασθενή με courier εντός 10 ημερών απο την παραγγελία.
Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα Foot Levelers

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Εάν η πάθηση έχει επιφέρει μυϊκή ατροφία, τότε η χρήση ασκήσεων ενδυνάμωσης επιβάλλεται για τη σωστή λειτουργία μυών και αρθρώσεων. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις (ραχιαλγία και αυχεναλγία λόγω κακής στάσης, οσφυοϊσχιαλγία, τενοντοπάθεια, σκολιώση) όπου οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, τόσο στην επίλυση του προβλήματος, οσο και στην πρόληψη υποτροπής του στο μέλλον. Συνήθως πρόκειται για απλές ασκήσεις, που ο καθένας μπορεί να εκτελέσει στο σπίτι του και για τις οποίες δεν απαιτούνται ούτε ειδικά μηχανήματα, ούτε πολύς χρόνος.

Οι σελίδες του ιστοτόπου AthensChiropractic.gr περιλαμβανομένου του περιεχομένου και της δομής του ιστοτόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, οποιαδήποτε αναπαραγωγή, προσαρμογή, μετάφραση, αποθήκευση και επεξεργασία σε άλλα μέσα, περιλαμβανομένης της αποθήκευσης ή της επεξεργασίας με ηλεκτρονικά μέσα, υπόκειται σε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. 

Copyright © 2013 AthensChiropractic.gr